Història

Els Muntells es troba a la comarca del Montsià. Els seus punts més destacats del casc urbà són l’església parroquial de Sant Llorenç, construïda per devots i voluntaris a començaments dels 50 i la barraca Conxita del Delta, anomenada del “Governador”, edificada a finals de la dècada dels 70 i basada fidelment en les normes i costums tradicionals de la terra.

També són importants: l’edifici de l’Ajuntament, de 1985, les escoles, la zona esportiva, el casal, els equipaments culturals, la biblioteca, el museu, l’auditori i l’àrea d’estacionament d’autocaravanes, al costat de l’àrea de lleure que disposa de barbacoes i servei públic.

museudelpoble

Els Muntells és una Entitat Municipal Descentralitzada del municipi de Sant Jaume d’Enveja, la població més propera on el riu Ebre s’abraça al Mediterrani. Està rodejada d’arrossars i horta, molt a prop de platges verges i dels paratges més atractius del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Es troba a 19 quilòmetres d’Amposta i a uns 5 de Sant Jaume d’Enveja. El municipi està envoltat dels millors paratges amb important fauna i flora típica del Delta, una llarga costa plena de platges naturals i miradors observatoris d’aus.

L’economia tradicional és el cultiu de l’arròs complementat amb el conreu de l’horta, sense oblidar la pesca i la caça. Moltes persones dels Muntells treballen en empreses agrícoles; un altre sector es dedica a la construcció, així com diferents professionals que treballen desplaçant-se a poblacions de l’entorn amb més activitat industrial.

El cap de setmana més proper al 16 de febrer té lloc la festa de la Constitució de l’Entitat Municipal Descentralitzada amb celebracions lúdiques, religioses, esportives i institucionals. La Festa Major en honor a Sant Llorenç és del 8 al 15 d’agost, destacant els bous, grans balls, degustacions populars a més d’altres actes recreatius i religiosos.

Informació útil