Llocs d'interés

platja

La Platjola

Antigament la gola de la Platjola era una de les sortides del riu a la mar. Es troba a continuació de la platja del Serrallo i abans d’arribar als Eucaliptus. Un dels aspectes interessants és veure com el braç de mar penetra terra endins i comunica amb la llacuna.

foto plantada conjunta bona

L'Arrossar 'Experience'

Es tracta d’un arrossar on el visitant podrà interactuar tant amb el cultiu com amb la planta i el mateix arrossar, on també celebrarem les festes de la plantada i de la sega. Situat al davant l’àrea de lleure, i al KM 0 del camí de bicicletes en direcció a la platja. La inauguració estava prevista per al 14 de juny, però a causa de la situació actual ja informarem de la nova data.

WhatsApp Image 2020-07-23 at 13.08.46

Àrea de lleure 'Parc de la Dona'

Situada al costat del col·legi, és un petit espai amb ombres, taules i bancs, també disposa de barbacoes i un petit parc infantil, al costat mateix i en un futur està previst la reobertura de l’àrea de les caravanes, que actualment està tancada.

museu

Museu del poble

Al seu interior s’exposa la col·lecció reunida pel periodista i historiador local Antoni Panadés. Són objectes d’origen molt divers, eines del camp i de la pesca, fotografies, documents i curiositats que omplen la sala d’exposicions.

mirador-tancada

Mirador la Tancada

El mirador de la Tancada es troba a la carretera que comunica la zona dels Eucaliptus, amb la barra arenosa del Trabucador. Ideal per observar les aus típiques del Delta de l’Ebre.

riet-vell

Riet Vell

Empresa creada en 2001 per SEU/BirdLife, una de les principals organitzacions ambientals d’Espanya. Aquí es desenvolupa un programa permanent de voluntariat i nombroses activitats d’educació i sensibilització ambiental.

mirador-la-tancada

Mirador de Migjorn (St. Jaume d'Enveja)

A la platja de Migjorn, davant de l’illa de Buda, trobem el mirador de Migjorn. Es tracta d’un observatori del Delta de l’Ebre que s’ha convertit en un punt perfecte per a contemplar una gran varietat d’ocells. També obtindràs unes vistes privilegiades de la Llacuna de la Alfacada i de l’illa de Buda.

IMG_9971

Centre interpretació de les barraques (St. Jaume d'Enveja)

Aquest petit museu mostra una exposició sobre la vida, el treball i l’habitatge dels primers pobladors del Delta. Les barraques són construccions típiques fetes amb els elements que la natura els oferia, canyes, fang i borró.

finca-viola

Finca Violí (St. Jaume d'Enveja)

La Finca del Violí té una superfície de 63,5 ha. És una antiga zona humida, uns aiguamolls que formaven part de la llacuna de l’Alfacada i es van dessecar per convertir-los en arrossars. Consta de dues llacunes amb observatoris d’aus i itineraris.

trabucador

Trabucador

El Trabucador és un apèndix de longitud excepcional que s’endinsa en el mar a través de 6,5 quilòmetres de longitud fins a la punta de la Banya, en ple parc natural del Delta de l’Ebre.

Informació útil